detall nota de premsa

El Consell valida la declaració d'emergència de les obres de segellament i restauració ambiental en les instal·lacions de Proambiente a La Murada-Orihuela

10/01/2020

- Es tracta de treballs de reparació dels danys ocasionats per la DANA al Baix Segura
- L'actuació assoleix un import de 499.873,04 eurosEl Ple del Consell ha validat la declaració d'emergència acordada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de les actuacions de segellament i restauració ambiental a les instal·lacions de Proambiente SL, situades a la pedania de La Murada, al terme municipal d'Orihuela (Alacant).

En concret, es tracta dels treballs de segellament i restauració ambiental de l'emplaçament ocupat per residus, denominat vas B, a les instal·lacions de Proambiente de La Murada (Orihuela).

Aquesta actuació, emmarcada dins dels treballs de la Generalitat Valenciana per la DANA (depressió aïllada en nivells alts) que va tindre lloc el setembre de 2019 al Baix Segura, té com a objectiu previndre que els residus emmagatzemats afecten les parcel·les contigües o el barranc que es troba en les proximitats.

Les obres, que s'iniciaran la setmana que ve, tenen un pressupost de 499.873,04 euros i està previst que concloguen en el termini de cinc mesos. L'actuació al vas B se suma a altres treballs de segellament i extracció de lixiviats, que es van fer amb anterioritat a les instal·lacions esmentades.

La Conselleria contínua, així, complint el seu Pla autonòmic de segellament d'abocadors que va esdevindre norma legal a través del Pla integral de residus de la Comunitat Valenciana mitjançant el Decret 55/2019, del Consell, del 5 d'abril de 2019, i publicat en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' del 26 d'abril de 2019.

Els treballs formen part d'una sèrie d'actuacions de segellament i manteniment postclausura de la Generalitat Valenciana, com ara el segellament de l'abocador de Vinaròs, la fi del segellament de l'abocador d'El Buho d'Elx o el de Basseta Blanca de Riba-roja del Túria, entre d'altres, el que suposa una imatge clara d'actuacions globals en tot el territori de la Comunitat.

A més, el segellament s'integra dins de les accions de lluita contra el canvi climàtic de l'Estratègia valenciana de canvi climàtic i energia, per l'erradicació de les emissions difuses d'aquesta instal·lació.

Arxius relacionats