detall nota de premsa

Mireia Mollà presenta l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic per primera vegada en una cimera mundial

02/12/2019

- Emergència Climàtica i Transició Ecològica coorganitza, a més, un programa d'actes que inclou reunions multilaterals a Madrid i una agenda pròpia a la Comunitat
- Mireia Mollà participa en diversos fòrums de la COP25 sobre la responsabilitat dels territoris en la lluita contra el canvi climàticLa Comunitat Valenciana presentarà per primera vegada públicament la seua estratègia de lluita contra el canvi climàtic en el màxim fòrum internacional, la COP25, que s'ha iniciat a Madrid.

Així, la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic allotjarà el dimarts la jornada 'L'acció subnacional en la lluita contra el canvi climàtic'.

Serà en aquest fòrum i de la mà de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, com es podrà donar a conéixer de manera internacional les prioritats, reptes i eixos fonamentals pels quals el nostre territori està combatent els efectes del canvi climàtic i impulsant la política de transició ecològica.

El departament dirigit per Mollà, en col·laboració amb l'organització de la cimera del clima, ha convocat, així mateix, un programa d'actes que inclou tant reunions multilaterals a Madrid, com una agenda descentralitzada en cooperació amb diverses entitats com la Universitat de València o el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible (CEMAS).

"El Mediterrani és l'epicentre del canvi climàtic. Els governs tenim el desafiament de traslladar les estratègies de mitigació i adaptació a les particularitats de cada territori i a les característiques de la política de proximitat", ha afirmat Mollà en relació amb la responsabilitat de les regions que aborden tant la sessió 'Region4' -el diumenge 8- com la taula de debat 'Finançament de l'acció climàtica' -el dilluns 9 -, en les quals està previst que també participe la consellera.

La Conselleria també ha programat trobades bilaterals a Madrid per a intercanviar experiències i oportunitats en la lluita contra el canvi climàtic.

Aquestes reunions amb entitats de primer nivell com els governs de la British Columbia (Canadà) o Holanda tenen per objecte establir contactes a la recerca de futurs acords d'investigació i col·laboració.

La Comunitat Valenciana: seu de la COP25

L'agenda descentralitzada convocada per la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb diverses entitats, converteix la Comunitat Valenciana en seu complementària de la COP25.

Entre aquests actes destaquen els organitzats amb la Càtedra de Cultura Territorial de la Universitat de València, així com el que acollirà divendres que ve 13 el CEMAS i que incideix sobre la connexió directa entre alimentació sostenible i canvi climàtic.

Dins de la participació de la Conselleria s'emmarquen també la dels centres adscrits a aquesta com el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.