detall nota de premsa

El Consell aprova un acord entre l'EPSAR i l'Ajuntament d'Alacant per a l'execució d'infraestructures de sanejament i depuració

08/11/2019

- Les actuacions busquen minimitzar les olors a l'EDAR de Rincón de León i duplicar la capacitat de l'estació de bombament de San Gabriel
- Les intervencions suposen un cost de 3.688.013 eurosEl Ple del Consell ha autoritzat un acord entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR), i l'Ajuntament d'Alacant per a l'execució d'infraestructures de sanejament i depuració en aquest municipi.

Els treballs busquen resoldre els problemes estructurals del sistema de sanejament i depuració de Rincón de León, una de les dues conques tributàries del municipi d'Alacant.

Per a això, es resoldrà la falta de capacitat d'elevació d'aigües residuals de l'estació de bombament de San Gabriel i es pal·liaran les molèsties per olors que es generen a l'Estació de Bombament d'Aigües Residuals (EDAR) Rincón de León mitjançant la rehabilitació dels digestors anaerobis (un procés de descomposició de la matèria orgànica) de la planta.

Les intervencions suposen un cost total de més de 3.688.013,89 euros. En concret, les actuacions destinades al desdoblament de l'estació de bombament a San Gabriel reben un total de 2.089.528,91 euros. Així mateix, les tasques per a minimitzar les olors a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Rincón de León reben un pressupost d'1.598.484,98 euros.

Correspon a l'EPSAR el finançament de 60 % de les obres del projecte, mentre que l'Ajuntament d'Alacant s'encarregarà de sufragar el 40 % restant, així com de qualsevol increment que poguera produir-se en els costos reals de les actuacions respecte del pressupost de licitació de les obres.