detall nota de premsa

La Fira de Biocultura destaca l'aposta per la producció ecològica a la Comunitat Valenciana i destaca el paper del CAECV

07/11/2019

- El volum de negoci del sector va superar els 450 milions d'euros en 2018, la qual cosa suposa el 25 % de tot el territori nacional
- En l'últim any i mig, la superfície ecològica certificada s'ha duplicat al territori valenciàLa 35 edició de la Fira de Biocultura, celebrada a IFEMA-Madrid, ha destacat la figura del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana en el seu 25é aniversari, així com la importància del seu treball en el creixement del sector ecològic a la Comunitat, que s'incrementa molt per damunt de la mitjana nacional, tant en nombre d'operadors com de superfície i empreses certificades.

A la inauguració de la trobada, una de les cites de productes ecològics i consum responsable més importants de l'àmbit nacional, han assistit el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, així com el president del CAECV, José Antonio Rico.

Torres ha subratllat l'aposta de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la producció ecològica a la Comunitat Valenciana, on el volum de negoci en 2018 va superar els 450 milions d'euros. Aquesta xifra representa el 25 % del valor de mercat del consum de productes ecològics de tota Espanya.

Aquestes dades destaquen l'èxit del I Pla valencià de producció ecològica. "Un programa que ens ha col·locat com a referència, que ens ha permés créixer en agricultura ecològica per damunt de la mitjana europea i pel qual la Conselleria continuarà apostant en els pròxims pressupostos amb una dotació d'un milió d'euros", ha assenyalat Torres.
Així mateix, el passat exercici es van comptabilitzar més de 2.900 operadors valencians, la qual cosa suposa un increment de l'11,2 % en l'últim any respecte de 2017. A més, s'hi ha destacat la bona tendència en el 2019, en el qual ja s'ha crescut un 13,9 %.


Superfície certificada

Pel que respecta a la superfície certificada, en 2018 va ser de 114.509 hectàrees, un 18,6 % més que en 2017. Mentre que en el present exercici la superfície certificada ha crescut ja un 25,2 % respecte a 2018, un increment de la superfície en aquest mig any de 28.895 hectàrees. Això suposa que, en l'últim any i mig, la superfície ecològica certificada s'ha duplicat.

Aquestes xifres contrasten amb les dades nacionals, en què la superfície certificada s'ha incrementat només una mitjana del 8 % i el nombre d'operadors ho ha fet també un 6 %; i permeten visualitzar el gran esforç que des de la Generalitat es fa per a donar suport a aquest sector.

En l'acte, també s'ha subratllat el potencial que té la producció ecològica a l'hora de construir un futur digne tant per als joves com per a les dones que desitgen incorporar-se a l'activitat agrària. De fet, la dona té un paper destacat en el sector, ja que supera el 24,5 % del total dels productors.

Arxius relacionats