detall nota de premsa

El Consell col·labora amb la Universitat Politècnica de València en la lluita contra les plagues agrícoles

18/10/2019

- Es destinen 200.000 euros per a projectes d'I+D+i que desenvolupa l'Institut Agroforestal del Mediterrani


El Ple del Consell ha renovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Politècnica de València (UPV) en matèria de lluita contra plagues agrícoles, que es desenvolupa des de fa anys.

En concret, la Conselleria finança amb 200.000 euros projectes d'I+D+i que du a terme l'Institut Agroforestal del Mediterrani, adscrit a la UPV, per a resoldre la problemàtica que afecta la situació sanitària de diferents cultius agrícoles i la prevenció de noves plagues.

Aquesta labor investigadora es du a terme, d'una banda, a través del Departament d'Entomologia Agroforestal, l'activitat del qual se centra en els aspectes de control biològic de plagues agrícoles i en la identificació i la prospecció dels vectors de 'Xylella fastidiosa' per a millorar-ne les actuacions de control.

El segon dels departaments implicats en les actuacions que cal fer mitjançant la signatura d'aquest conveni de col·laboració és el d'Ecologia Química Agrícola, un grup d'investigació que treballa des de fa més de 20 anys en el control bioracional de plagues agrícoles i forestals, especialment mitjançant l'ús de semioquímics.

L'Institut Agroforestal del Mediterrani realitza investigacions sobre protecció i producció de fruits, hortalisses i plantes ornamentals i ecologia a la zona Mediterrània i du a terme unes línies de treball d'experiència reconeguda en el desenvolupament de mètodes de control de plagues.