detall nota de premsa

El Consell aprova un conveni amb l'EMSHI per a cedir la titularitat del Sistema Pinedo a la Generalitat

04/10/2019

- Amb la unitat de gestió s'evitaran els antics litigis entre l'EMSHI i la Generalitat Valenciana, fruit de l'encreuament de titularitats com a conseqüència de les successives fases de construcció


El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a la cessió patrimonial de la titularitat de les infraestructures de depuració del Sistema Pinedo i Col·lector Oest, que actualment corresponen, en part, a l'EMSHI, en favor de la Generalitat.

Amb aquesta mesura es busca que tot el Sistema Pinedo passe a ser titularitat d'una única administració, la Generalitat Valenciana. Amb la unitat de gestió s'evitaran els litigis entre l'EMSHI i la Generalitat Valenciana, propiciats per un encreuament de titularitats conseqüència de les circumstàncies relacionades amb les successives fases de construcció d'aquestes infraestructures.

La Generalitat Valenciana desenvoluparà les actuacions administratives necessàries per a garantir la gestió conjunta de tot el Sistema Pinedo. Mentre es fan els tràmits administratius, la Generalitat garantirà la continuïtat del servei de sanejament d'aigües residuals de la totalitat de la instal·lació.

L'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Pinedo, i tot l'anomenat Sistema Pinedo, és una instal·lació estratègica per al sanejament d'aigües residuals de la Comunitat Valenciana, la titularitat actual de la qual correspon a dues administracions, la Generalitat Valenciana i l'EMSHI.

L'anomenat Sistema Pinedo és la instal·lació de sanejament d'aigües residuals més important de l'àrea metropolitana de València per quantitat de cabal i per limitar amb el Parc Natural de l'Albufera i el seu front litoral.