detall nota de premsa

Mollà donarà suport al fet que s'eximisca els regants dels costos del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

13/08/2019
Mollà donarà suport al fet que s"eximisca els regants dels costos del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

- El Pla hidrològic del Xúquer i la Directiva marc permeten, donat l'objectiu mediambiental de l'obra, que s'eximisca dels costos d'amortització els regants
- Mollà ha sol·licitat una reunió a la ministra de Transició Ecològica per a tractar el tema de l'aiguaLa consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reiterat, en una reunió amb la Comunitat General d'Usuaris del Vinalopó Mitjà i l'Alacantí, el seu suport als regants en les seues reivindicacions de no suportar els costos d'amortització.

Mollà ha assenyalat que "no és just que siguen únicament els regants els qui amortitzen el transvasament que serveix per a recuperar els aqüífers de tots". La consellera afig que, donat el caràcter mediambiental de l'obra, el Pla hidrològic del Xúquer i la Directiva marc permeten que se'ls eximisca dels costos d'amortització.

Així ho ha manifestat la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, després de reunir-se al Pinós juntament amb el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, amb la Comunitat General d'Usuaris del Vinalopó Mitjà i l'Alacantí. Aquesta reunió s'emmarca en la ronda de trobades que la conselleria està mantenint amb els regants; l'última, la setmana passada amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa.

En aquest sentit, la consellera també ha assenyalat que ja ha sol·licitat una reunió amb la ministra de Transició Ecològica per a tractar, entre altres temes, el de l'aigua, "un recurs fonamental" la gestió del qual ha d'atendre "els interessos i necessitats de tots".

Arxius relacionats