detall nota de premsa

Mireia Mollà es reuneix amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa per a analitzar la situació del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

10/08/2019
Mireia Mollà es reuneix amb la Junta Central d"Usuaris del Vinalopó, l"Alacantí i el Consorci d"Aigües de la Marina Baixa per a analitzar la situa...

- La Conselleria crearà una comissió de treball per a abordar la situació del posttransvasament
- Mollà ha assenyalat que farà costat als regants en les seues reivindicacionsLa consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, es va reunir ahir a Villena, al costat del director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, i el director general de Transició Ecològica, Antonio García, amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa per a analitzar la situació del posttransvasament Xúquer-Vinalopó.

Mireia Mollà va traslladar el seu suport als regants en les seues reivindicacions i va assenyalar que, pel propi objectiu mediambiental del transvasament Xúquer-Vinalopó de recuperació dels aqüífers, "l'Estat ha de comprendre que els regants no han de suportar els costos d'explotació".

Els representants de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa per a analitzar la situació del posttransvasament Xúquer-Vinalopó van manifestar la seua col·laboració i les seues necessitats, que passen per la impossibilitat de fer-se càrrec de la repercussió d'amortitzacions.

En aquest sentit i en relació amb les infraestructures de competència autonòmica, la Conselleria va avançar que no té previst aplicar principis de recuperació de costos.

La consellera ha expressat, a més, que es crearà una comissió de treball per a abordar conjuntament la situació del posttransvasament, fruit de la voluntat de la Conselleria de col·laborar amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa.

Archivos relacionados