detall nota de premsa

El Consell concedeix els premis del concurs escolar 'Cap a una economia circular: per una Europa sense residus'

15/05/2019
El Consell concedeix els premis del concurs escolar "Cap a una economia circular: per una Europa sense residus"

- Els guardons són per al Col·legi La nostra Senyora dels Àngels d'Alacant i el CEIP Doctor Borràs d'Alfarrasí, de València; amb el CEIP Mediterráneo, de Pilar de la Horadada, com a finalista
- Cebrián ha agraït la contribució d'aquests a mantindre els nostres paisatges nets i reduir els impactes dels residus, perquè "quan us involucreu", ha dit, "guanyem tots i totes"


La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha concedit els premis 'Cap a una economia circular: per una Europa sense residus', organitzats juntament amb la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, que ha lliurat hui la consellera Elena Cebrián.

El primer guardó ha recaigut en el projecte 'Redueix la bola', elaborat pels alumnes de 6é d'Educació Primària del Col·legi La nostra Senyora dels Àngels d'Alacant. El segon ha sigut per a 'Cap a una economia circular: per una Europa sense residus', presentat per Elisa Vidal Carreres i Luz Albiñana Mirón, alumnes de 6é de primària del CEIP Doctor Borràs d'Alfarrasí, de València. Com a finalista ha quedat 'A les teues mans està', de 6é B del CEIP Mediterráneo de Pilar de la Horadada.

Elena Cebrián s'ha dirigit a l'alumnat premiat i ha agraït la seua contribució a mantindre els nostres paisatges nets i reduir els impactes dels residus, perquè "quan us involucreu", ha dit, "guanyem tots i totes". Cebrián ha estat acompanyada pels directors generals de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i de Fons Europeus, Andreu Iranzo. Per part de la Conselleria d'Educació, ha participat en l'acte el subdirector d'Innovació i Qualitat Educativa.

La consellera ha destacat l'esforç important que els guardonats han fet per a investigar les reflexions i preguntes amb les quals han conclòs els seus treballs i el fet que en tots els casos "hàgeu proposat solucions". "Us esperem més avant amb més reconeixements i més solucions", ha conclòs Cebrián.

Els dos treballs premiats amb el primer i el segon premi, així com els huit finalistes, seran guardonats amb un diploma commemoratiu i una visita a una planta de tractament de residus de la Comunitat Valenciana.

A més, els treballs es difondran en la pàgina web de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (http://www.agroambient.gva.es/va/novedades?p_p_id=101_instance_nvthu2qxzc1p&p_p_*lifecycle=0&p_p_col_aneu=*column-2&p_p_col_post=4&p_p_col_*count=7&_101_*INSTANCE_*nVtHU2*qXZC1p_*struts_*action=%2*Fasset_*publisher%2*Fview_*content&_101_*INSTANCE_*nVtHU2*qXZC1p_*assetEntryId=168110497&_101_*INSTANCE_*nVtHU2*qXZC1p_*type=*content&_101_*INSTANCE_*nVtHU2*qXZC1p_*groupId=20549779&_101_*INSTANCE_*nVtHU2*qXZC1p_*urlTitle=concurs-escolar-de-*proye *ctos-innovadors-i-els seus-projectes&*redirect=%2*Fca%2*Finicio) i en la de la Direcció General de Fons Europeus de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana.

El concurs, cofinançat per la Unió Europea per mitjà del Programa operatiu de Fons FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, està orientat als alumnes de 6é d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

Té com a objectiu promoure el sentiment de ciutadania i de pertinença a la Unió Europea, mitjançant la sensibilització de la infància sobre la importància de la reducció en la generació de residus, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, un dels principals objectius que el Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 ajuda a assolir.

Arxius relacionats