detall nota de premsa

Agricultura concedeix més de 25 milions d'euros en ajudes a la transformació i comercialització de productes agrícoles

18/02/2019

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat (http://www.dogv.gva.es/datos/2019/02/18/pdf/2019_1099.pdf ) la concessió de subvencions a les inversions en millora de les condicions de transformació i comercialització de productes agrícoles, finançades a través dels fons FEADER i dins d el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana per al període 2014/2020.

La convocatòria 2017 es va dotar amb 27 milions d'euros. Els expedients aprovats que ara es publiciten sumen un total de 25,5 milions d'euros, després que alguns d'ells decaigueren per part dels propis beneficiaris.

Els projectes de millora reben una ajuda mitjana del 35%, i generen una inversió induïda que supera els 70 milions d'euros en el sector de la indústria agroalimentària.

Una gran majoria de les signatures beneficiades es tracten de xicotetes i mitjanes empreses, incloses microempreses, localitzades majorment a l'àmbit rural de la Comunitat Valenciana, on el teixit empresarial agroalimentari exerceix un intens impacte en les economies rurals vinculades a la producció agrària i la generació d'ocupació.