detall nota de premsa

El Consell acorda amb els pescadors ajornar el pagament de les parades temporals fins al 31 de desembre

13/12/2018
El Consell acorda amb els pescadors ajornar el pagament de les parades temporals fins al 31 de desembre

El Consell ha acordat amb el sector pesquer prorrogar fins al día 31 de desembre d'enguany el termini per a esmenar les peticions de pagament per la realització de les parades temporals corresponents a l'any 2017.

Així s'ha establit en una reunió celebrada a Cullera entre els representants de Coincopesca i el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes.

Aquesta decisió permetrà que un bon nombre de sol·licituds que van ser realitzades d'una manera incompleta o errònia no es queden fora de la convocatoria. Es podrà allargar els terminis perquè l'administració pague al major nombre d'armadors i mariners possibles i no es quede cap amb drets sense cobrar, a pesar que això supose que el pagament es faça efectiu més tard del previst inicialment.

Al mateix temps es va discutir sobre les dates més adequades per a realitzar les pròximes parades temporals, segons les característiques de cada província.

En la reunió, es van abordar també altres assumptes rellevants, com el de crear un front comú d'aportacions a les actuals propostes de reglamentació pesquera procedent de la Comissió Europea, on s'estan debatent assumptes vitals per al sector, dins de la Política Pesquera Comuna, com l'esforç pesquer.

Així mateix, després de la reunió de Coincopesca, es va presentar el nou caldo de peix de la Confraria de Pescadors de Cullera, elaborat amb peix de llotja, un producte d'alta qualitat que suposa el primer pas d'una confraria valenciana en aquesta direcció. En l'acte, el director general va estar acompanyat per Vicente Pérez, president de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de València.

Arxius relacionats