detall nota de premsa

L'Observatori de l'Aigua de la Comunitat Valenciana comptarà amb una àmplia participació ciutadana

07/11/2018
L"Observatori de l"Aigua de la Comunitat Valenciana comptarà amb una àmplia participació ciutadana

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, s'ha reunit aquest dimecres amb Graciela Schneier-Madanes, presidenta de l'Observatori Parisenc de l'Aigua, que intervindrà en la Jornada d'Inici dels Treballs de l'Observatori Ciutadà de l'Aigua de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc aquest dijous en el Museu d'Història de València. En la reunió ha participat també el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada.

Durant la trobada, ambdues dirigents han intercanviat impressions i plantejaments sobre el desenvolupament d'una gestió transparent, eficaç i de servei públic dels recursos hídrics.

La creació de l'Observatori de l'Aigua és un compromís del Consell contret en el Seminari d'Hivern de gener de 2018, quan es va aprovar la seua posada en marxa amb l'objectiu d'analitzar la situació de la gestió de l'aigua en la Comunitat Valenciana, amb presència ciutadana.

Per a iniciar l'activitat de l'Observatori, s'ha organitzat una jornada centrada en el cicle urbà de l'aigua, que comença demà, a la qual s'ha convidat a les organitzacions ciutadanes, associacions de veïns, de consumidors, d'ecologistes, de treballadors, de municipis, de l'àmbit universitari i experts.

El contingut de la jornada girarà entorn del proveïment d'aigua potable i el sanejament com a dret humà i serveis públics; dels reptes municipals en la gestió del cicle integral de l'aigua; de millorar, des de la transparència i des del coneixement, la informació sobre la gestió del cicle integral de l'aigua; i també al voltant de les tarifes.

Vore programa annexe

Arxius relacionats