detall nota de premsa

Cebrián reconeix 'l'excel·lent treball de promoció i control de qualitat que ha desenvolupat el Consell Regulador del Kaki de la Ribera del Xúquer'

05/10/2018
Cebrián reconeix "l"excel·lent treball de promoció i control de qualitat que ha desenvolupat el Consell Regulador del Kaki de la Ribera del Xúquer"

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha posat en valor "l'excel·lent treball de promoció i control que ha dut a terme des de fa 20 anys el Consell Regulador de la DO Kaki de la Ribera del Xúquer".

Cebrián s'ha manifestat en aquests termes durant la presentació de l'inici de la campanya de la recol·lecció d'aquest fruit i la celebració del 20 aniversari de la denominació d'origen.

La consellera d'Agricultura ha destacat que l'origen, la singularitat i el treball personal i col·lectiu d'agricultors i agricultores, les comercialitzadores, cooperatives agroalimentàries, etc., "han donat lloc a un producte únic, vinculat el nostre territori i que ha convertit el caqui en un dels cultius representatius de la Comunitat Valenciana".

Elena Cebrián ha destacat "un producte cada vegada més apreciat i reconegut en els mercats que ens ha fet aconseguir xifres d'exportació" creixents, i la Unió Europea n'és la màxima receptora. Hi ha afegit que una mostra de la consolidació de caqui València en el mercat europeu és l'increment d'exportacions a països com Estònia i Lituània.

Tot això posa de manifest "la importància que té el caqui al nostre territori, malgrat les dificultats amb què de vegades es troba".

La consellera d'Agricultura, que s'ha precedit en la celebració d'aquest acte per Cirilo Arnandis, president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, i l'acompanya el secretari autonòmic Francisco Rodríguez Mulero, ha indicat que durant la campanya 2017-2018 el nombre d'agricultors inscrits en la denominació d'origen s'ha incrementat en 1.371 d'un total de 7.684 i les hectàrees de cultiu han augmentat en 779, la qual cosa deixa la superfície total d'aquest cultiu en 7.675 hectàrees.

Arxius relacionats