detall nota de premsa

El Consell col·labora amb la Universitat Politècnica de València en la lluita contra les plagues agrícoles

14/09/2018

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Universitat Politècnica de València (UPV) en matèria de lluita contra plagues.

En concret, la Conselleria finança amb dos-cents mil euros projectes d'I+D+i que du a terme l'Institut Agroforestal Mediterrani, adscrit a la UPV, per a resoldre la problemàtica que afecta la situació sanitària de diferents cultius agrícoles i la prevenció de noves plagues.

Es treballarà en la identificació d'artròpodes en les xarxes de vigilància fitosanitàries, en la introducció d'agents de control biològic, en l'agricultura valenciana i en l'estudi de l'eficàcia d'atraients de plagues en els cultius.

L'Institut Agroforestal Mediterrani fa investigacions sobre la protecció i la producció de fruits, hortalisses i plantes ornamentals i sobre l'ecologia a la zona mediterrània.

Els departaments que duran a terme aquests estudis són el d'Entomologia Agroforestal, que se centra en els aspectes de control biològic de plagues agrícoles, la gestió de plagues de cítrics i la taxonomia i biologia d'àcars de les plantes; i el departament d'Ecologia Química Agrícola, format per un grup d'investigadors que ja treballa més de vint anys en el control bioracional de plagues agrícoles i forestals.