detall nota de premsa

La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient obri la porta a l'actualització de les funcions dels agents mediambientals

09/07/2018

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha obert la porta a l'actualització de les funcions dels agents mediambientals. Per esta raó, s'ha demanat formalment des de la pròpia Conselleria la constitució de la mesa tècnica de la funció pública, que es reunirà este mateix dimarts.

En la conversació mantinguda pel subsecretari de la Conselleria amb els agents que es manifestaven el dijous en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, este els va fer saber que la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient no té problemes amb l'actual descripció de funcions dels agents mediambientals ni amb les funcions que ells proposen i, en conseqüència, no es plantegen inconvenients per al reconeixement de les funcions d'este col·lectiu.

L'objectiu és arribar a un consens respecte d'això, una vegada abordats els condicionaments tècnics en la taula de la Funció Pública. La consellera ha recordat en seu parlamentària que en tot moment i a través de distintes reunions, s'ha mantingut un diàleg obert per tal de conéixer aquells aspectes que generen malestar en els agents, donar-los solució i millorar les seues condicions professionals.

En este sentit, la Conselleria de medi ambient i Agricultura ha plantejat un full de ruta per a ampliar els recursos i els mitjans d'este col·lectiu. D'una banda, es vol aprovar l'orde d'uniformitat en esta mateixa legislatura. A més, també s'ha gestionat la renovació del vestuari i dels vehicles. Es pretén, així mateix, adaptar els uniformes per a períodes d'estiu i hivern.

Cal recordar que entre 2010 i 2015, l'anterior govern tan sols va renovar 8 cotxes. En tan sols tres anys, l'actual Consell ha igualat eixa xifra i està disposada l'entrega de nous cotxes este mateix any i una major quantitat en el pròxim exercici, dins de la disposició pressupostària. Hi haurà, a més, una dotació superior per a la reconversió de vehicles.

Importància del col·lectiu

Els agents mediambientals s'encarreguen de la conservació, estudi, gestió i protecció del medi ambient. La Conselleria reconeix la importància de la seua labor en l'atenció del medi natural de la Comunitat Valenciana i per això treballa per a dotar dels instruments necessaris, tant humans com materials, a les unitats mediambientals.

És així com, a pesar de les restriccions que limiten les possibilitats d'augmentar la plantilla imposades pel Ministeri d'Hisenda, la Conselleria ha aconseguit incorporar 13 nous agents mediambientals durant 2018 i s'espera que per a després d'estiu entren altres 12 agents més.

Totes les actuacions empreses per la Conselleria, inclosa una instrucció relativa a l'organització i el funcionament d'este col·lectiu, la creació d'un lloc ad hoc, el de coordinació i el reforç de la formació amb 24 cursos aprovats per l'IVAP i per l'IVASPE tenen com a objectiu revertir la situació d'abandó que s'arrossegava de legislatures passades i donar a conéixer la important labor que exercixen els agents mediambientals i millorar els seus Condicions laborals.

Més informació sobre agents mediambientals:consultar ací