detall nota de premsa

El Consell mobilitza el 65% del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020

12/06/2018

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha assenyalat que el Consell ha mobilitzat ja el 65% del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana (PDR-CV) 2014-2020, arribant als 290 milions d'euros.

Rodríguez Mulero ha realitzat aquestes declaracions durant la reunió del Comité de Seguiment del PDR-CV, constituït per personal de l'administració que gestiona els fons Feader, membres del FEGA, de la Comissió, així com representants d'entitats relacionades amb el sector agrari i forestal.

A la sessió han assistit els representants de la Comissió Europea, del Ministeri d'Agricultura, de la Conselleria, els 11 grups d'acció local Leader i les diferents organitzacions del món agrari, local i sindicats.

Francisco Rodríguez Mulero ha destacat que el Consell continuarà treballant amb totes les institucions, per a afrontar amb les màximes garanties el repte del desenvolupament rural i posar tots els recursos disponibles al servei de les organitzacions i grups d'acció local.

El PDR-CV engloba totes les accions en matèria de desenvolupament rural dutes a terme en règim de cofinançament amb fons europeus. Es tracta d'un programa plurianual que, segons la normativa, pot sotmetre's a modificacions durant el seu període d'execució.

La modificació d'alguns termes d'execució del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana així com l'estat d'execució del mateix han sigut els temes tractats durant la reunió.

Les modificacions proposades van dirigides a optimitzar la gestió i la utilitat dels fons públics. Així, es dota de més flexibilitat als criteris de selecció, s'incrementen determinats percentatges d'ajuda i també l'import global d'inversió subvencionable.

Estos canvis redundaran en un reforç de les estructures agràries, per a facilitar la qualitat de la ciutadania en el medi rural.
Francisco Rodríguez Mulero ha agraït als presents el treball realitzat a peu de camp, perquè sense les seues demandes seria més difícil encertar el diagnòstic que els permet ser més eficients en les respostes.

Arxius relacionats