detall nota de premsa

Cebrián recolza al sector vitivinícola valencià i destaca les dades excel·lents del sector

12/06/2018
Cebrián recolza al sector vitivinícola valencià i destaca les dades excel·lents del sector

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat les dades excel·lents del sector vitivinícola valencià i ha reconegut la labor dels més de 6.150 viticultors registrats en la Denominació d'Origen Protegida (DOP) València.

Elena Cebrián ha mostrat així el seu recolzament al sector en la 'XIV Nit del Vi', un esdeveniment organitzat en l'esplanada del Palau de les Arts Reina Sofía per la DOP València, on ha aprofitat per a destacar el valor i la distinció que aporten els seus 93 cellers, 39 cooperatives d'aquesta DOP a l'economia valenciana, així com el seu vincle amb el turisme i la restauració.

Acompanyada pel secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, la consellera ha recalcat la importància de la producció vitivinícola de la Comunitat Valenciana a nivell nacional, per ser la tercera autonomia en superfície i la quinta en exportació.

De la mateixa manera, ha recordat que darrere d'aquestes xifres "hi ha famílies, persones i tot un teixit social i econòmic", amb el qual "el Consell treballa en estratègies conjuntes per a preparar-los davant de les incerteses dels mercats i els efectes del canvi climàtic".

A més, la consellera ha exposat la connexió d'aquest cultiu amb la cultura del Mediterrani "un mar que uneix cultures" i va agrair la labor "acollidora, solidària i oberta" de València al prestar-se a rebre el vaixell humanitari Aquarius, en el que viatgen més de 600 refugiats.

Al temps de l'entrega dels guardons Distingit València 2018, que premien la labor de les empreses i persones relacionades amb el món del vi valencià, Cebrián ha augurat grans èxits als tres ambaixadors de la DOP València 2018, el músic i compositor Héctor Oltra; la pirotècnica Reis Martí i l'esportista Pepe Carbonell.

Arxius relacionats