detall nota de premsa

La Generalitat invertirá 1,12 milions en restauració d'hàbitats del Parc Natural de la Puebla de San Miguel

15/05/2018

Amb una inversió de 1.127.918 d'euros procedents de Fons Feder (70%) i de la Generalitat Valenciana (30%), el projecte d'actuacions de restauració d'hàbitats d'interés comunitari en el LIC de la la Puebla de San Miguel per a 2018 és un dels temes destacats a tractar en la Junta rectora del parc natural que es reunix esta vesprada.

Amb este projecte es van a millorar aquells hàbitats la conservació dels quals ha sigut declarada com desfavorable i inadequada, relacionats amb boscos endèmics de Juniperus spp i dels boscos mediterranis de teix (Taxus baccata).

En la reunió s'abordarà també una antiga reivindicació de la població i el seu entorn, especialment Ademuz, com és l'adequació de la pista forestal asfaltada propietat d'este últim Ajuntament per a la seua reconversió en carretera convencional.

A este efecte, a la junta assistixen el diputat de l'àrea de carreteres i infraestructures de la Diputació de València, Pablo Seguí i el cap de Servei de Carreteres per a explicar la situació actual i els futurs treballs en esta pista forestal que comunica Ademuz amb Mas del Olmo .

D'altra banda, en la junta rectora, també es presenta la memòria d'actuacions que ha dut a terme el parc Natural durant el passat any. En este sentit, destaca el projecte de Conservació de la palometa Parnasius apollo i l'estudi dels diferents tractaments sobre la regeneració de la savina turífera per mitjà de la realització de bancals per a estudiar el seu creixement i evolució.

També durant la junta, Jesús Monedero autor, agent mediambiental i membre de l'equip de gestió del parc natural, presenta el llibre Arbres Monumentals i Singulars del parc Natural de la la Puebla de San Miguel, elaborat coincidint amb la declaració del 10é Aniversari del parc Natural el passat any.

A la reunió assistixen el secretari Autonòmic de medi ambient, Franc Quesada, el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, el director-conservador del parc, Antonio Ballester, la presidenta de la Junta rectora, Dunia Casinos, els alcaldes d'Ademuz, Angel Andrés, i de Pobla, Eva María Azcutia, així com representants de distintes administracions públiques (Vivenda, Infraestructures, Educació, la Mancomunitat de Municipis i CHJ) i d'associacions com la Societat de Caçadors de Pobla i de propietaris privats.