detall nota de premsa

El Consell repara el tram del minat del barranc dels Molins de la Font de la Figuera aterrit per les pluges torrencials de 2016

12/05/2018
El Consell repara el tram del minat del barranc dels Molins de la Font de la Figuera aterrit per les pluges torrencials de 2016

La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha restituït i reparat el tram del minat del barranc dels Molins de la Font de la Figuera, aterrit per les pluges torrencials de finals de 2016, que ha suposat una inversió de 581.881,10 euros.

La consellera Elena Cebrián, acompanyada per l'alcalde, Vicent Muñoz Jordà, ha assistit al restabliment de l'aigua de la Font de Baix, llavador i bassa de reg. El minat que hi ha baix el barranc dels Molins portava l'aigua a la bassa de reg de la Comunitat de Regants; i també a la Font de Baix, que simbolitza el naixement del poble fa 704 anys, i al Llavador, dos espais naturals d'interés turístic.

Acompanyada pels directors general d'Agricultura, Roger Llanes, i Desenvolupament Rural, Maite Chàfer, Cebrián ha destacat la importància de la restauració d'aquest servei públic per a la població. "L'aigua és un bé col·lectiu que hem de cuidar i gaudir. És un element bàsic per a la nostra economia i, en particular, per a l'agricultura".

En este context, la consellera s'ha referit al consum responsable de l'aigua amb la mirada posada en el futur. Elena Cebrián ha subratllat la importància donada a l'eficiència en la canalització per a evitar pèrdues i el fet de que la infraestructura estiga preparada per a donar seguretat als veïns davant contingències futures i puguen utilitzar-la de forma eficient.

Esta actuació s'emmarca en les obres de reparació dels danys produïts sobre infraestructures agràries de regadius afectades per les pluges de novembre i desembre de 2016 en 19 municipis de la província de València i que provocaren el col·lapse del minat de la Font de la Figuera, que discorre pel Barranc dels Molins.

Els treballs van ser declarats d'emergència el 26 de juny de 2017 i encomanats per la Conselleria a l'empresa pública Tragsa.

Les obres han consistit en la realització d'una perforació horitzontal (d'escut obert) de 152 metres de longitud am tub d'acer de 1.500 mil·límetres de diàmetre per reposar el tram afectat i deixar entubat el minat, que transcorre entre 6,30 metres i 9,70 metres de profunditat.

Arxius relacionats