detall nota de premsa

Cebrián explica a València el procés de participació del Pla de Desenrotllament Agrari de l'Horta de València

11/05/2018

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Elena Cebrián, ha explicat en la ciutat de València el procés de participació del Pla de Desenvolupament Agrari de l'Horta de València.

En el marc dels actes del procés de participació social obert en col·laboració amb la Diputació de València, en el que les pedanies de la ciutat han tingut protagonisme, Elena Cebrián ha indicat que s'ha obert un procés de diàleg amb els tècnics, els responsables municipals i la societat civil per a donar a conéixer el document preliminar i fer participatiu del Pla de Desenrotllament Agrari (PDA) de L'Horta de València.

Es tracta d'un procés que arranca de la Llei de L'Horta i que culminarà en l'elaboració definitiva del PDA en un termini de nou mesos. Cebrián ha assenyalat que per a l'elaboració del document final és necessària la col·laboració tant dels ajuntaments de la comarca, dels consells agraris locals i entitats relacionades amb l'entorn. Amb anterioritat, a finals del mes de març, va tindre lloc una cita de treball prèvia amb l'organitzacions agràries i cooperatives, en la que es va abordar el pla des d'un punt de vista tècnic.

El PDA és l'instrument estratègic que té com a objectiu millorar la renda de les persones que viuen de l'agricultura i les empreses agràries que garantixen la supervivència de l'Horta. Els seus eixos se centren a impulsar la producció i la comercialització, la millora de les infraestructures agràries i el foment de la governanza i la participació.

Arxius relacionats