detall nota de premsa

Cebrián destaca el treball del Consell per a garantir una producció sana i segura per al consum

13/02/2018

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha afirmat que el treball realitzat en el marc del Pla de Seguretat Alimentària de la Comunitat Valenciana, junt amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, "garantix la posada en el mercat de productes destinats al consum, tant humà com animal, sans i segurs" i també "significa cuidar de la salut ambiental".

Ho ha fet durant la reunió de la Comissió de Seguretat Alimentària de la Comunitat Valenciana, integrada per ambdós conselleries, a més d'empreses i cooperatives agroalimentàries, sindicats agraris, consumidors i ajuntaments.

La Comissió ha aprovat el Pla de Control Oficial de la Cadena Alimentària 2018 (PCOCA 2018), en el que es descriuen els controls oficials duts a terme a la Comunitat Valenciana.

El pla incorpora, des de Sanidad, a prop de 700 professionals que desenvolupen 21 programes distribuïts en 5 blocs: control d'establiments; control de la informació i composició alimentària; control de riscos biològics i químics; campanyes i actuacions especials; avaluació de l'exposició i caracterització del risc.

Des d'Agricultura se sumen al PCOCA altres 13 programes, referits al control en la producció primària, alimentació animal o producció ecològica, entre altres.

La consellera d'Agricultura i Medi Ambient ha reconegut l'important treball que s'està duent a terme de manera contínua, conjunta i coordinada entre les dos conselleries i que "ens ha permés poder afrontar, al llarg de 2017, algunes situacions d'alerta que en matèria de seguretat alimentària s'han produït a nivell europeu o nacional".

Per part de la Conselleria de Sanidad, el secretari autonòmic, Narcís Vázquez, ha subratllat que "l'eficàcia en la protecció de la salut i la seguretat alimentària requerix una actuació coordinada dels distints departaments de la Generalitat implicats, així com la participació activa de l'administració local, els agents econòmics més rellevants del sector i els consumidors".

En la reunió també han participat els secretaris autonòmics d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i Medi Ambient, Fran Quesada.

Elena Cebrián ha destacat la importància del Pla de Seguretat Alimentària com a instrument per a la consecució dels objectius en matèria de seguretat dels aliments i dels pinsos al llarg de totes les etapes de producció, transformació i distribució, així com el respecte a la salut ambiental.

Ambdós conselleries treballen coordinadament en el control de traçabilitat dels productes hotofrutícoles en tots els establiments.

En la reunió també s'ha informat sobre el pla normatiu en matèria de seguretat alimentària 2018, que contempla la posada en marxa del Decret aprovat pel Consell el passat desembre sobre la venda de proximitat de productes primaris i agroalimentaris, així com la pròxima aprovació del Decret sobre foment d'una alimentació saludable i sostenible en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat.

També s'ha fet insistència en la necessitat d'adaptar les estructures i equips d'inspecció i control de veterinaris al nou reglament de la Unió Europea.

Arxius relacionats