detall nota de premsa

Cebrián demana les aportacions del sector forestal per a la negociació de la PAC posterior a 2020

27/07/2017
Cebrián demana les aportacions del sector forestal per a la negociació de la PAC posterior a 2020

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha sol·licitat als representants del sector forestal que realitzen aportacions de cara a la negociació de la Política Agrària Comuna post 2020. En la reunió han participat la Plataforma Forestal Valenciana, Amufor (Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana), AFOCACV (Associació de Propietaris Agroforestals de la Comunitat Valencaina), AVEMFOR (Associació Valenciana d'Empreses Forestals) i AFOVAL (Associació de Propietaris Forestals de la omunitat Valencaina).

En el marc de les reunions amb tots els sectors a què afecta la reforma de la PAC, Elena Cebrián ha assenyalat que la conselleria vol comptar amb l'experiència i la representativitat sobre el territori d'este sector.

En este sentit, s'ha apuntat la necessitat estudiar mesures que puguen servir d'incentiu als propietaris forestals i valorar de quina manera poden ajudar a les tasques de prevenció d'incendis forestals i al desenvolupament de la nova gestió forestal sostenible que defén la Conselleria. Entorn del 60% del territori de la Comunitat Valenciana té caràcter forestal.

Respecte d'això, Cebrián ha indicat que, després de reunir-se amb les associacions ecologistes, la qual cosa realitzarà pròximament, es completarà la setmana que ve el diàleg mantingut amb la societat i els sectors interessats en la PAC i s'elaborarà un document, que estarà conclòs abans de finalitzar l'any, que servirà per a defendre la postura de la Comunitat Valenciana en l'inici de les negociacions a partir de les que s'anirà definint la Política Agrària Comuna a partir de 2020.

La consellera ha observat que l'actual context està condicionat pel Brexit i la repercussió pressupostària d'este sobre la PAC, pel fet que el Regne Unit és contribuent net. Per eixe motiu convé tindre l'esmentat document com a punt de partida per a la negociació, de manera que es puguen atendre els nostres problemes estructurals de l'agricultura i el sector forestal, del desenvolupament rural, de despoblació i de respecte al medi ambient.

Arxius relacionats