detall nota de premsa

Declaració de la Mediterrània pel Canvi Climàtic

07/11/2015
Declaració de la Mediterrània pel Canvi Climàtic

Els governs de la conca mediterrània, Andalucía, Balears, Catalunya y Comunitat Valenciana, manifesten:

- La conca Mediterrània constitueix una de les zones del planeta més vulnerables als efectes de l'escalfament global per les seues característiques pròpies. Per aquest motiu, considerem urgent coordinar les nostres accions, tant a nivell estatal com europeu i internacional, per exigir que la Mediterrània obtinga una atenció preeminent en l'estudi, adaptació i mitigació del canvi climàtic.

- La riquesa de la biodiversitat i el medi ambient de l'entorn mediterrani, alhora que la concentració de població i activitats amb impacte al seu litoral i fons marins fan necessària la consecució de polítiques que aporten garanties. En primer lloc, per a la protecció del medi natural; en segon, per incrementar els llindars en salut dels nostres municipis i ciutats i, en tercer, per avançar cap a les economies més socials i baixes en carboni.

- Davant la celebració de la pròxima Cimera del Clima a París, la COP 21 de les Nacions Unides, instem els governs i a la comunitat internacional a trobar un acord vinculant i a llarg termini per combatre el canvi climàtic i construir una autèntica justícia climàtica arreu del món.

- El canvi climàtic és un repte global que requereix atenció local. Així, des dels nostres àmbits autonòmics, ens comprometem a articular polítiques adients i innovadores, com també a coordinar-nos i compartir experiències innovadores per afrontar aquest desafiament ambiental, social i econòmic amb les màximes garanties. Així, manifestem la nostra voluntat d'obrir aquest acord a la resta de territoris banyats pel Mare Nostrum i a altres regions del món amb les què compartim característiques climàtiques mediterrànies.

- La declaració de la Mediterrània pel Canvi Climàtic no pot ser aliena a la situació social que protagonitza aquest espai arran la migració de refugiats. D'aquesta manera, anunciem la nostra voluntat de promoure polítiques ambientals per frenar l'escalfament global amb una sensibilitat especial dels territoris menys desenvolupats i amb atenció per les persones en situació més desfavorida.

Arxius relacionats