Logo Generalitat


Mireia Mollà valora la labor d'acompanyament per a fer partícip a totes les persones en la lluita contra el canvi climàtic

  • El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana reconeix als centres educatius, associacions, empreses, instal·lacions i entitats locals compromeses amb la divulgació i la conscienciació en matèria ambiental

(29/06/2020) - El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana reconeix als centres educatius, associacions, empreses, instal·lacions i entitats locals compromeses amb la divulgació i la conscienciació en matèria ambiental


La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá, ha destacat la imprescindible labor d'acompanyament per a fer partícip a totes les persones en la lluita contra el canvi climàtic, durant el lliurament dels premis Educació Ambiental en Ruta (EAR) que organitza el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).

Els guardons, que enguany celebren la seua segona edició, reconeixen els centres educatius, associacions, empreses, instal·lacions i entitats locals compromeses amb la divulgació i la conscienciació en matèria ambiental.

La consellera ha entregat el premi a la fundació València Clima i Energia de l'Ajuntament de València, en la categoria d'entitats locals, que a través de l'Observatori del Canvi Climàtic i l'Oficina de l'Energia, a l'acte d'inauguració de la qual va assistir el passat octubre, impulsa la transició energètica des de la divulgació i l'impacte del canvi climàtic en la vida quotidiana.

Mollà ha ressaltat l'educació ambiental com una de les estratègies més eficaces per a conscienciar a la població sobre l'actual situació d'emergència climàtica i construir una nova societat amb l'ètica ambiental com un dels seus pilars.

L'alfabetització ecològica en tots els nivells del currículum educatiu és una de les propostes que inclou l'esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica. Una iniciativa que fomentarà l'adhesió i el compromís de les institucions amb la formació i la docència ambiental, i de manera molt especial en l'àmbit de l'administració educativa.

En el mateix acte, la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, ha fet lliurament de la distinció, en la categoria d'equipament, a l'Escola d'Educació Ambiental Bosco (Salesians Godelleta). Un reconeixement a la trajectòria que ha educat a centenars d'alumnes i alumnes des de la metodologia activa i participativa.

Els premis també han recaigut en l'IES Maestrat, en Bioagradables i a Natura i Cultura en les categories de centres educatius, associació i empresa respectivament.

El document d'Educació Ambiental en Ruta és una guia de referència per a les entitats que realitzen accions d'educació ambiental. L'adhesió als objectius del EAR i els compromisos per a complir-los són els dos instruments que articulen la implicació dels agents. Aconsegueixen ja les 121 entitats adherides i els 232 programes i línies d'acció concretes per a materialitzar els compromisos.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat