Logo Generalitat


El Consell aprova les obres per a reparar els danys causats per la borrasca Gloria a les depuradores de Font de la Pedra d'Alacant i Alzira-Carcaixent

  • El temporal va ocasionar danys en el col·lector, en estacions de bombament i talls en el subministrament elèctric
  • L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals invertirà més de mig milió d'euros en el conjunt de les obres d'emergència

(20/03/2020) - El temporal va ocasionar danys en el col·lector, en estacions de bombament i talls en el subministrament elèctric
- L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals invertirà més de mig milió d'euros en el conjunt de les obres d'emergènciaEl Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència acordada per l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) per a dur a terme les obres de reparació en les depuradores de Font de la Pedra (Alacant) i Alzira-Carcaixent (València), a causa de la borrasca Gloria.

El temporal del passat mes de gener va provocar danys a les instal·lacions i infraestructures de les dues estacions de depuració d'aigües residuals.

A la depuradora de Font de la Pedra, el temporal va afectar el col·lector general i el camí d'accés a la instal·lació, mentre que a Alzira-Carcaixent les intenses pluges van ocasionar talls en el subministrament elèctric i perjudicis en estacions de bombament externes de la xarxa de col·lectors, a causa, sobretot, d'inundacions que van aconseguir cotes d'entre 0,5 i 1,8 metres per damunt del nivell del sòl.

La declaració d'emergència argumenta la necessitat d'accelerar l'execució de les obres en els possibles perjudicis a mitjà i llarg termini sobre el sistema de sanejament i tractament d'aigües, així com en l'impacte de futures pluges a les instal·lacions.

Les obres d'emergència suposen una inversió conjunta de 555.335,58 euros, entre les obres de reparació i la direcció facultativa. Concretament, a Font de la Pedra es destinaran 158.581,16 euros, i a Alzira-Carcaixent, 396.754,95 euros.

Les obres tenen una garantia de dos anys en ambdós casos i una execució d'un mes en el cas de la depuradora d'Alacant i de tres mesos per a l'EDAR situada a la província de València.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat