Logo Generalitat


Mireia Mollà destaca els més de 45 milions en ajudes a la producció ecològica en la fira de Biofach

  • Mollà destaca l'aposta materialitzada en l'I Pla de Producció Ecològica i les ajudes dirigides al manteniment, la conversió i el suport a la certificació

(13/02/2020) - La consellera assisteix a la fira i visita als expositors valencians, 21 integrats en l'estand de la Comunitat Valenciana i altres 8 amb espai propi
- Mollà ha valorat l'aposta materialitzada en l'I Pla de Producció Ecològica i les ajudes dirigides al manteniment, la conversió i el suport a la certificacióLa consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Cimàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat Biofach 2020, la fira internacional de productes orgànics que se celebra a Nuremberg fins al dissabte, i ha realitzat un recorregut per l'expositor de la Comunitat Valenciana, així com els estands de les empreses valenciana que han assistit a la cita.

Mollà, que ha estat acompanyada pel director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha fet valdre el treball que s'està duent a terme des de l'administració autonòmica per a impulsar aquest sector a través de les diferents ajudes a la producció ecològica, que han comptat amb un pressupost de més de 45 milions d'euros des de 2015.

En concret, la consellera ha destacat els resultats obtinguts pels Plans de Desenvolupament Rural (PDR), que han destinat més de 42 milions d'euros en ajudes a la conversió i el manteniment de la producció ecològica en la Comunitat Valenciana. Aquest pressupost ha augmentat en un 85% des de 2015 a causa de la gran quantitat de sol·licituds rebudes i ha beneficiat fins a 2018 a 829 persones en transformació i a 1.266 en manteniment.

Així mateix, Mollà ha subratllat la importància de l'I Pla de Producció Ecològica que ha destinat més de 2,5 milions d'euros en ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica en la Comunitat Valenciana. Aquestes subvencions han arribat a tots els sol·licitants que complien els requisits i cobreix fins a un 70% de la certificació.

En la fira, el principal punt de trobada per a proveïdors i responsables de la indústria orgànica internacional, la consellera ha visitat l'expositor de la Comunitat Valenciana, en el qual estan presents 21 empreses, així com el de les altres 8 companyies valencianes que assisteixen amb el seu propi estand a Biofach.

Mollà ha recordat la tendència creixent de la producció ecològica valenciana. Les dades de 2019, que va presentar el dilluns a Alacant, indiquen que l'agricultura ecològica valenciana va generar un volum de negoci de 518 milions d'euros, 66 més que en l'exercici anterior, mentre que la superfície certificada va sumar 13.400 noves hectàrees i se situa ja en 127.909.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat