Logo Generalitat


Almoradí comptarà amb depuradora nova gràcies a l'obra de 20 milions impulsada per la Conselleria de Transició Ecològica

  • La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica impulsa aquest projecte necessari per a millorar el tractament d'aigües residuals de la localitat del Baix Segura
  • La centralització de la depuració en un únic punt millora l'eficiència i la qualitat final de l'aigua tractada

(29/11/2019) - La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica impulsa aquest projecte necessari per a millorar el tractament d'aigües residuals de la localitat del Baix Segura
- La centralització de la depuració en un únic punt millora l'eficiència i la qualitat final de l'aigua tractadaLa Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha impulsat la licitació d'obres de la nova estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) d'Almoradí, projecte necessari per al veïnat de la localitat i pendent d'execució des de 2015.

La nova depuradora compta amb una inversió de 20 milions d'euros i tractarà en un únic punt centralitzat les aigües d'Almoradí i del paratge del Saladar, amb una capacitat de 6.000 metres cúbics per dia. D'aquesta manera, les noves instal·lacions substituiran tant la depuradora del nucli urbà com la que hi havia al Saladar, amb un increment del cabal de tractament de 2.488 metres cúbics per dia.

El contracte assenyala que la centralització de la depuradora i de la xarxa de col·lectors i bombaments "resulta una mesura eficient" que, a més, optimitza els costos d'explotació i millora la qualitat final de l'aigua tractada.

Una altra de les mesures que planteja el contracte per a agilitar l'execució de les obres és la licitació de l'obra completa -no dividida en fases- amb l'objectiu de coordinar les diferents actuacions i treballar conjuntament sobre el projecte.

La Comissió Delegada d'Hisenda ha aprovat aquest divendres, a instàncies de la Conselleria d'Agricultura, la licitació a través de l'EPSAR de les obres de construcció de la nova EDAR d'Almoradí, una infraestructura fonamental per al Baix Segura, el contracte de redacció de la qual s'havia demorat des de 2016.

Aquest impuls a la nova depuradora solucionarà els problemes detectats i, a més, introduirà les tecnologies necessàries per a millorar els paràmetres de qualitat.

Les obres, cofinançades amb fons europeus, inclouen també la remodelació de l'estació de bombament d'aigües residuals del nucli urbà i la prolongació de la conducció d'impulsió, així com la reconversió de la depuradora del Saladar en una estació de bombament per a impulsar les aigües a la nova EDAR.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat