detall nota de premsa

La Conselleria d'Agricultura ratifica el suport als productors valencians de raïm per a cava

09/03/2018
La Conselleria d"Agricultura ratifica el suport als productors valencians de raïm per a cava

La consellera de Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic I Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha ratificat el suport del Consell als productors valencians de raïm per a cava, en el curs de la reunió mantinguda hui amb José Miguel Medina, president del Consell Regulador de la Denonominació d'Orige Utiel- Requena i de Coviñas, junt als dirigents d'altres cooperatives del sector.

Els viticultors han agraït i felicitat a la consellera per la diligència i esforç de l'equip del seu departament per a que en la data de publicació de l'ordre ministerial que regulava el creixement de la superficie destinada a aquesta producció, estigueren registrades i gravades en el registre vitivinícola les sol.licituds de replantació per a destinar-les a raïm de cava.

En conseqüència, al voltant de 700 hectàrees entraren en el procés de reestructuració, encara que 93 hectàrees quedaren fora perquè, tot i que que tenien ja una sol.licitud d'arrancada, la sol.licitud de replantació no havia entrat a temps. Cebrián, junt el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, ha mostrat el suport a la reivindicació davant del Ministeri, per a que eixa superfície addicional no quede al marge per una qüestió administrativa.

Cebrián ha incidit també en la necessitat de que en la ordenació i reorganització del sector del cava es compte amb tots els seus representants i amb les comunitats autònomes. Ha destacat igualmente la importància que aquesta producció té per a fixar teixit social en la zona i el desenvolupament rural.

Arxius relacionats