detall nota de premsa

El Consell convoca per 2,3 milions d'euros les indemnitzacions per l'eradicació i el control de la Xylella fastidiosa

08/03/2018
El Consell convoca per 2,3 milions d"euros les indemnitzacions per l"eradicació i el control de la Xylella fastidiosa

La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat per 2.350.000 euros les indemnitzacions per l'eradicació i el control del bacteri de quarantena Xylella enutjosa.

La convocatòria, que es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) en l'enllaç clicar ací , establix un termini de dos mesos als titulars de parcel·les agrícoles i proveïdors de material vegetal afectats per la Xylella fastidiosa per a presentar la sol·licitud, així com la informació administrativa necessària per a fer-ho.

Amb estes indemnitzacions, la Conselleria busca compensar el valor de les parcel·les afectades, que es troben en una zona demarcada en el nord de la província d'Alacant, i es corresponen amb explotacions d'ametler, que és l'únic cultiu afectat.

Recentment, la conselleria ha fixat les indemnitzacions en funció del cultiu i edat per unitat de superfície i per exemplar: (arxiu adjunt)

De la mateixa manera, s'han establit uns valors d'indemnització per als proveïdors de material vegetal, per tipus de plantes i formats, per plantes mare de material de bases de vinya, per plantes mare de material certificat de vinya i per plantes mare de fruiters i cítrics.

Per a la determinació de les quanties de les indemnitzacions s'ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València i han sigut aprovades pel Govern central i la Unió Europea.

La Conselleria disposa d'una pàgina web específica clicar ací i ha habilitat un telèfon d'atenció al ciutadà (900 532 000) i un adreça electrònica xylella@gva.es per a atendre totes les consultes i avisos que puguen sorgir. Així mateix, actualitza la informació disponible sobre plagues en: clicar ací .