detall nota de premsa

La Conselleria i la Diputació de València col.laboraran per a que la Llei de L'Horta siga 'una llei de la seua gent'

05/03/2018

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, s'ha reunit amb la vice-presidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, per a parlar de la col.laboració en el desenvolupament de la Llei de L'Horta que recentment aprovarem les Corts Valencianes.

Cebrián i Amigó han abordat la necessitat de establir mecanismes de participació en el desenvolupament de la Llei, en els quals és clau el paper de la Diputació com a "ajuntament d'ajuntaments". La Conselleria, per la seua banda, té la responsabilitat d'impulsar el Pla de Desenvolupament Agrari, amb la finalitat de reforçar la renda dels agricultors i garantir la sostenibiliitat de les explotacions agràries. També s'ha de crear l'ent gestor de L'Horta per a promoure la pervivència de les activitats agràries.

La consellera i la vice-presidenta han valorat la necessitat d'obrir un procés de participació, al llarg dels pròxims mesos, per a un millor desenvolupament de aquesta norma i així aconseguir que "la nova llei del Consell siga una llei de la gent de L'Horta", ha subratllat Elena Cebrián.

Com recorda l'exposició de motius de la llei, "l'horta de València constitueix un dels paisatges agraris més rellevants i singulars del món mediterrani" i només resten cinc espais semblants a la Unió Europea.

Arxius relacionats