detall nota de premsa

El Consell convoca les ajudes de foment de races autòctones en perill d'extinció per a 2018

25/12/2017

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat de manera anticipada per a l'any 2018 les ajudes per al foment de races autòctones en perill d'extinció.

Esta mesura, orientada a les organitzacions i associacions de ramaders reconegudes per la Comunitat Valenciana, està dotada amb 33.600 euros, per a contribuir a la creació o manteniment de llibres genealògics.

Les ajudes, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana també aniran encaminades a sufragar els gastos relatius a la implantació i desenvolupament dels programes de millora oficialment aprovats i els controls de rendiments per a la realització de les avaluacions genètiques dels animals i els programes de difusió de la millora.

Les espècies de referència es troben arreplegades en el Reial Decret 2129/2008, de 26 de desembre, pel qual s'establix el Programa Nacional de Conservació, Millora i Foment de les Races Ramaderes.

En la Comunitat Valenciana, l'ovella Guirra i la gallina de Chulilla es troben catalogades com a races autòctones de protecció especial en perill d'extinció. Constituïxen un patrimoni econòmic, social, mediambiental i de recursos genètics.

Al mateix temps, la conselleria ha convocat també per 21.000 euros les ajudes destinades al control oficial de rendiment lleter, dirigides als titulars de les explotacions lleteres ubicades a la Comunitat Valenciana, els animals de la qual vagen a estar sotmesos al control oficial de rendiments lleters.

D'esta manera, se subvenciona la realització del control lleter, amb resultat de lactacions finalitzades i vàlides de vaques, ovelles i cabres, inscrites en el corresponent llibre genealògic.