detall nota de premsa

Cebrián: 'La marca Peix de Llotja pretén ser un estímul per al consum de peix de la nostra terra'

02/12/2017
Cebrián: "La marca Peix de Llotja pretén ser un estímul per al consum de peix de la nostra terra"

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat que amb la marca Peix de Llotja es pretén "impulsar i estimular el consum de peix de la nostra terra".

Així s'ha manifestat la titular d'Agricultura i Medi Ambient en l'acte de presentació de la campanya Peix de Llotja a Castelló, on ha assegurat que aquesta marca "suposa un important estímul en la promoció de la Comunitat com un territori, també, de peix".

Cebrián ha afirmat que aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta del Consell "pels productes de proximitat i el fet diferencial d'aquests". A més, ha subratllat que el peix amb aquesta distinció es caracteritzarà per haver sigut obtingut "d'una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient".

La marca Peix de Llotja també permetrà donar a conéixer la qualitat diferenciada dels seus productes, el port de desembarcament i la data de captura, la qual cosa proporcionarà als consumidors una informació que serà sinònim de "garantia sobre les característiques específiques del peix".

La consellera ha ressaltat la importància del sector pesquer extractiu de la Comunitat, ja que ofereix treball directe a 3.000 persones, amb una producció d'unes 42.000 tones, valorada en 165 milions d'euros.

A més, Cebrián ha assenyalat que aquest sector aporta "valor cultural i gastronòmic" i és "un actiu fonamental per al nostre sector turístic". No obstant això, ha recordat que per a aconseguir-ne la sostenibilitat, "cal donar a conéixer la gran varietat, qualitat i frescor del peix, i el fet que forma part de la dieta mediterrània -reconegut per la Unesco- i, en general, d'una dieta variada i equilibrada".

La titular d'Agricultura i Medi Ambient ha explicat que per a crear la marca s'ha apostat per "la col·laboració i treball conjunt", en la recerca del Consell d'unes polítiques i accions que siguen "plenament efectives i participades".

De fet, la distinció Peix de Llotja ha sigut elaborada per la conselleria i els representants de les tres federacions provincials de les 22 confraries de pescadors de la Comunitat. A més, ha comptat amb el suport dels sectors de la distribució i l'hostaleria.

Arxius relacionats