detall nota de premsa

La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient participa en la Cimera del Clima de Bonn (COP23)

13/11/2017
La Conselleria d"Agricultura i Medi Ambient participa en la Cimera del Clima de Bonn (COP23)

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, junt amb el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Joan Piquer, participa en les sessions de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP23, a la ciutat alemanya de Bonn.

Els representants de les comunitats autònomes participen en les reunions diàries de la delegació espanyola en la cimera, la qual cosa els permet conèixer de primera mà el desenvolupament de la conferència, les aportacions que fa com a part l'estat, així com els compromisos que s'adquireixen en matèria de mitigació del canvi climàtic i adaptació a aquest.

De fet, el Govern d'Espanya va anunciar en la passada COP22 de Marrakech la seua intenció de fomentar una Llei de canvi climàtic i transició energètica. Julià Álvaro reclamarà l'impuls d'aquesta llei amb objectius molt més ambiciosos que els plantejats fins a la data, així com la definició, per part del govern central, d'un full de ruta el més precís que es puga i que permeta aconseguir, i inclús superar, els compromisos adquirits en l'Acord de París.

En aquesta segona setmana de la conferència, amb les jornades temàtiques del Global Climate Action, s'aborden qüestions tan destacades en la lluita davant del canvi climàtic com la gestió forestal, la indústria, el lideratge local i regional, el finançament, les ciutats sostenibles (SDG11), la seguretat alimentària i l'agricultura ecològica (SDG2), la resiliència i la innovació.

A més, en el transcurs de la Cimera del Clima, la representació valenciana en la COP23 mantindrà reunions i trobades amb altres representants autonòmics, representants de la Unió Europea, de Llatinoamèrica i experts sobre el canvi climàtic assistents a la cimera, entre altres.

De fet, està previst que aquest dimarts Álvaro mantinga una reunió de treball amb l'alcalde de Bonn, Ashok-Alexander Sridharan. Per la seua banda, l'estat de Renània del Nord-Westfalia (NRW) i el ministeri alemany de Medi Ambient mostraran als participants de la COP23 els projectes innovadors sobre energia que s'estan impulsant en aquesta regió alemanya.

Aquesta cimera, que reuneix líders polítics, panels científics, ONGD i activistes mediambientals de tot el món, té com un dels seus reptes més importants l'impuls de l'aplicació de l'Acord de París.

Arxius relacionats