detall nota de premsa

Agricultura i Medi Ambient estableix les bases de les ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica

13/11/2017
Agricultura i Medi Ambient estableix les bases de les ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l'ordre pel qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes per al suport a la certificació a la Comunitat Valenciana, en el marc del I Pla valencià de producció ecològica 2016-2020.

El I Pla valencià de producció ecològica 2016-2020 estableix en la seua línia estratègica 5 la millora de la governança i la transparència del sector i polítiques transversals. Per tal d'aconseguir aquest objectiu, s'apliquen diverses mesures, entre les quals es troben la reducció de les quotes als controls i la certificació de la producció ecològica valenciana, mitjançant l'establiment d'ajudes.

L'ordre, dotat amb fons propis de la Generalitat, aprova un nou règim de subvencions -dirigit als agricultors, ramaders i empreses agràries- que pretén potenciar la producció, transformació i consum dels productes agrícoles i ramaders ecològics.

Aquest nou règim d'ajudes, destinat a fomentar la producció ecològica en l'àmbit de la Comunitat, suposa un instrument a favor de la competitivitat en el sector agrari, ja que ofereix als consumidors, a través del sistema de control i certificació, una garantia objectiva de la presència d'una sèrie d'atributs de valor en el producte.

El Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) serà l'òrgan d'assistència encarregat de la gestió d'aquestes ajudes destinades als agricultors, els ramaders i les empreses agràries.

Per a més informació sobre les bases reguladores, es pot consultar el següent enllaç: clicar ací

Arxius relacionats