detall nota de premsa

Agricultura destina 940.000 euros a la incorporació d'agricultors a figures de qualitat

05/10/2017

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha destinat 940.000 euros per a ajudes a la incorporació d'agricultors i agrupacions d'agricultors en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris reconeguts per la Unión Europea (UE) amb reglaments específics, i a les activitats d'informació i promoció sobre productes de qualitat diferenciada.

Les persones interessades trobaran tota la informació necessària per a la seua sol·licitud en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del 3 d'octubre, i disposen fins al 3 de novembre per a la seua tramitació. Amb la finalitat de facilitar la presentació d'ambdós ajudes s'han preparat unes breus guies que es poden consultar en els següents enllaços web: Ajudes a la participació per primera vegada en figures de qualitat:
Ajudes a la participació per primera vegada en figures de qualitat y
Ajudes a les activitats d'informació i promoció

Amb estes ajudes es fomenta la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada reconeguts per la UE (DOs, IGPs i producció ecològica), així com de la millora de la seua competitivitat agrícola i millora contínua de la qualitat d'estes produccions i els seus productes.

També es busca donar a conéixer els consumidors els productes d'alta qualitat amb garantia d'origen a la Comunitat Valenciana, posant en valor la producció local i potenciant la diversificació econòmica i creació d'ocupació vinculada al territori.

En concret, es destinen 340.000 euros per a recolzar els costos d'inscripció en un règim de qualitat de productes subvencionats, la quota anual de participació en un règim de qualitat de productes subvencionats i el cost dels controls necessaris per a comprovar el compliment del plec de condicions del règim: inspecció de camp, control documental i analítica, entre altres.

D'esta manera, es pretén reduir els costos addicionals que representa la certificació en figures de qualitat UE durant els primers anys, compensant els sobrecostos inicials i incentivant sistemes de producció diferenciats vinculats al territori i respectuosos amb el medi ambient.

Les ajudes per a informació i promoció sobre els productes de qualitat diferenciada, que s'eleva a 600.000 euros, pretén situar i consolidar la presència dels nostres productes en el mercat interior, recolzant campanyes de promoció i publicitat, elaboració i publicació de diferent material promocional, realització de jornades tècniques, accions de promoció i estudis orientats a la millora de la promoció, entre altres.

D'esta manera, la Conselleria posa en marxa les accions previstes en 2017 per a donar òmplic a la nova política de foment de la qualitat diferenciada i de I Pla Valencià de la Producció Ecològica. Estes ajudes s'emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenrotllament Rural (Feader).

Arxius relacionats