detall nota de premsa

El Consell acompanya per primera vegada a les empreses valencianes participants a Asia-Fruitlogistica

07/09/2017

La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural acompanya, per primera vegada, a les empreses valencianes que participen en la fira Asia-Fruitlogistica, el principal esdeveniment comercial de productes hortofructícoles en la zona d'Asia-Pacífic, que se celebra a Hong Kong entre el 6 i el 8 de setembre.

Es tracta de la fira més important de fruites i hortalisses en el continent asiàtic, que s'ha desenvolupat com a punt de trobada del sector en esta zona, de la mateixa manera que Fruitlogistica Berlín ho és en el mercat europeu.

A la fira s'ha desplaçat el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, a fi d'estudiar les possibilitats d'introducció de fruites i hortalisses valencianes en el mercat xinés a través de Hong Kong. A més, mantindrà trobades amb les 9 firmes procedents de la Comunitat Valenciana presents i reunions amb representants de l'Institut Nacional de Comerç Exterior De (ICEX).

Respecte d'això, Rodríguez Mulero ha assenyalat que Hong Kong "és un mercat molt interessant per a fruites i hortalisses", ja que en 2016 es van importar 4.240 milions de dòlars en fruita (sobretot raïm, duriàs, cítrics, poma i pruna) i 658 milions de dòlars en hortalisses.

Així mateix, ha afegit que a Espanya s'està obrint camí el mercat hongkonés, amb un creixement de les exportacions del 70% en 2016 respecte a 2015, a causa de l'augment de les vendes de clementines i taronges en este país.

Igualment, el secretari autonòmic ha agregat que Àsia Fruitlogistica Hong Kong "ha de ser una fira estratègica per al sector hortofructícola valencià pel potencial d'este mercat i especialment perquè constituïx una porta d'accés al mercat xinés, amb més de 1.300 milions d'habitants". Fruites com el caqui i els cítrics poden trobar ací un nou mercat en què expandir-se, per les seues característiques, qualitat i per l'experiència exportadora del sector.

Hong Kong és una regió pertanyent a Xina, de 7,3 milions d'habitants amb un PIB per capita de 42.123 dòlars, una economia basada en els servicis i una forta presència en el sector financer i comercial.

Arxius relacionats