detall nota de premsa

El Consell incrementa en huit milions d'euros les ajudes a jóvens agricultors en el marc del PDR

16/06/2017
El Consell incrementa en huit milions d

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha anunciat que el Consell incrementarà en huit milions d'euros les ajudes per a fomentar la incorporació de jóvens a l'agricultura, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, del que hui s'ha reunit el tercer Comité de Seguiment.

Durant la sessió, a la que han assistit representants de la Comissió Europea, del Ministeri d'Agricultura, de la conselleria, de l'àmbit municipal, organitzacions agràries, ambientals i de l'àmbit laboral, als que la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, ha dirigit unes paraules de benvinguda, s'ha analitzat l'avaluació del programa del període anterior, l'execució de les mesures previstes en este programa i les propostes de modificació per a la seua major eficàcia, reconeixent la importància que té per a aconseguir un desenvolupament sostenible i equilibrat de l'agricultura i les zones rurals a la Comunitat Valenciana.

A més, s'ha considerat la reorientació d'algunes mesures que reflectixen el canvi de polítiques que s'estan imprimint i que van aparellades d'un increment de la dotació financera.

En aquest sentit, Rodríguez Mulero ha assenyalat que augmentaran en quatre milions d'euros les inversions a explotacions i es donarà cobertura financera de 10 milions d'euros per a iniciar el desplegament de la llei d'estructures agràries.

Així mateix, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural ha anunciat una nova convocatòria perquè la iniciativa Leader arribe a tot el territori de la Comunitat Valenciana, que estarà dotada amb sis milions d'euros, i ha recordat que en una reunió anterior es va decidir augmentar en set milions d'euros el foment de la producció ecològica.

En el transcurs de la reunió s'han analitzat modificacions de caràcter tècnic, concretament ajustos d'índole jurídica i administrativa del PDR.

Després de dos anys de posada en marxa, s'han publicat ordes de bases que activen el 85% de les mesures del PDR, s'han convocat ajudes pel 50% del pressupost total d'este programa i s'ha abonat el 10% d'eixe pressupost de 450 milions d'euros.

El PDR de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que es va aprovar en juliol de 2015, és l'instrument de planificació de les actuacions de la Generalitat en matèria de política de desenrotllament rural cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader).

El seu objectiu consistix a millorar la qualitat de vida dels habitants del medi rural valencià en el marc d'un model social i mediambiental sostenible. Açò es fa a través del foment de la competitivitat de les explotacions agràries, del suport a la gestió forestal sostenible i ple aprofitament del seu potencial des d'una perspectiva multifuncional (econòmica, social i mediambiental), de la protecció dels recursos naturals i control de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, així com de la diversificació de l'activitat econòmica de les zones rurals.

Arxius relacionats