Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Primer pla de la jonquera de la bassa Silvestre

 

Pared cueva tapizada, Clematis

Paret entapissada de vidriella o herba de llagues en la cova Sabuquera

  

En general, les formación vegetals predominants a l'àmbit del paratge correponen al matoll mediterrani, a què se superposa en la mitat nord, més elevada, una cobertura arbòria formada principalment per pi blanc (Pinus halepensis) i pinassa (Pinus nigra)

 

Al peu de la vessant de la solana destaca una comunitat vegetal formada al voltant d'una tolla denominada Bassa Silvestre on l'aigua no arriba a desaparéixer a l'estiu per les aportacions d'aigua subterrània que rep.  Al voltant de la làmina d'aigua s'ha assentat una comunitat de juncs de diverses espècies: junc bord (Eleocharis sp.), Juncus articulatus i Juncus conglomeratus.

 

Un altre enclavament interessant per la vegetació -entre altres aspectes- és la cova Sabuquera. Ací les espècies dominants són les lianes, entre les que destaca per la seua frondositat i grandària la medicinal vidriella o herba de llagues (Clematis flammula) que entapissa quasi totes les parets i part del sòl de la cavitat col·lapsada. L'altra espècie dominant és l'enfiladora heura (Hedera helix), que te afinitat per les parets rocoses.