Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Vegetación general

Frondosa vegetació del paratge


 Mirto (foto: Vicente Deltoro)

Exemplar de murta, que dóna nom al paratge

 
 

 

 

 

 

El Paratge Natural Municipal de La Murta i la Casella forma part de l'àmbit del LIC 'Serra de Corbera' i aporta a este els seus elevats valors naturals, que se centren principalment en la diversitat botànica, ja que arriben a prop de 1000 les espècies fanerògames que han sigut descrites en el seu àmbit.

 

D'entre totes elles, destaquen els matolls arborescents de llorer (Laurus nobilis) , d'única presència en tota la Comunitat Valenciana, i que vénen acompanyats d'altres espècies també singulars en este paratge com són l'alborç (Arbutus unedo) , el fleix (Fraxinus ornus) i la murta (Myrtus communis).

 

Altres formacions d'elevat interés ecològic que consoliden aquesta diversitat són els carrascars termòfils, amb presència de Quercus ilex rotundifolia, Phillyrea angustifolia i Crataegus monogyna.

 

El caràcter humit i relicte d'estes valls permet a més l'existència d'espècies tan significatives com Ruscus aculeatus, Ulmus minor o Asplenium onopteris. Esta breu relació no pot tancar-se sense arreplegar l'existència de Verbascum fontqueri, inclosa en el Catàleg Valencià d'Espècies de Flora Amenaçada.