Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Pinar de pino carrasco

Pineda de pi blanc (Pinus halepensis)

 Cistus albidus

Estepa blaca (Cistus albidus)

 

La vegetació existent en l'àmbit del paratge és molt homogènia en tota l'extensió, i hi predominen les pinedes denses de pi blanc (Pinus halepensis), que, encara que provenen de repoblació, es troben molt naturalitzats.

Es troben també bosquets dispersos de carrasca (Quercus rotundifolia) i algun peu dispers de roure valencià (Quercus faginea). L'estrat arbustiu de la pineda el formen espècies pròpies de la garriga termòfila mediterrània, com el coscoll (Quercus coccifera), el càdec (Juniperus oxycedrus), la savina negra (Juniperus phoenicea), el llentiscle (Pistacia lentiscus), l'arçot (Rhamnus lycioides), l'aladern (Rhamnus alaternus), el margalló (Chamaerops humilis) i el ginestell o arraià (Osyris quadripartita).


L'estrat subarbustiu el formen espècies de lleguminoses, cistàcies i labiades aromàtiques corresponents a l'etapa de regressió de la sèrie de l'alzina, com la gatosa (Ulex parviflorus), el bruc d'hivern (Erica multiflora), el timó (Thymus vulgaris), la sàlvia (Salvia lavandulifolia), la cua de gat (Sideritis incana), l'estepa blanca (Cistus albidus), el romer mascle (Cistus clussii) i l'estepa negra (Cistus monspeliensis). Poden trobar-se també espècies com l'esparreguera (Asparagus albidus; A. horridus), l'albó (Asphodelus aestivus) i la trompera fràgil (Ephedra fragilis).


A les zones més ombrívoles poden trobar-se lianes com l'arítjol (Smilax aspera), la rogeta (Rubia peregrina), el lligabosc mediterrani (Lonicera implexa), els esbarzers (Rubus ulmifolius) i la vidiella (Clematis flammula), juntament amb l'heura (Hedera helix).