Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Carrascal

Carrascal entre farallons de pedra esmoladora

 


Flor de l'aromàtic cap d'ase o tomaní


 

 

 

La vegetació actual de la zona està formada per carrascars i, en major grau, per pinedes denses naturalitzades. En les pinedes l'espècie dominant és el pi blanc (Pinus halepensis), encara que es troben rodals dominats per pi roig (Pinus pinaster).

 

Quant a la distribució d'estes comunitats vegetals, el carrascar constituïx la formació principal en les parts altes del Tossal del Mollet i a mitja vessant s'intercalen ambdós formacions sent més abundant la pineda.

 

En l'estrat arbustiu s'han identificat el llentiscle (Pistacia lentiscus), alborç (Arbutus unedo), margalló (Chamaerops humilis), matapoll (Daphne gnidium) , aladern de fulla estreta (Phillyrea angustifòlia), aladern (Rhamnus alaternus), ullastre (Olea europaea var sylvestris) i coscoll (Quercus coccifera). L'existència d'una geologia silícia dóna al lloc elements com ara el bruc (Erica arborea) i el tomaní o cap d'ase (Lavandula stoechas).

 

En zones més humides hi ha presència de baladre (Nerium oleander) , heura (Hedera helix) i murta (Myrtus communis), arbust emblemàtic de la cultura mediterrània, associat a costums i tradicions que des d'antic es va emprar amb fins medicinals.