Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

 

Pino laricio

Pinar maduro de pino laricio

  

Guillomo

Flor del guillomo

 

 

 

 

La formació dominant al paratge és la pineda madura de pinassa (Pinus nigra), acompanyada d'un estrat arbustiu bastant obert amb espècies destacables com el grèvol (Ilex aquifolium), el corner (Amelanchier ovalis) i la moixera (Sorbus aria), i una cobertura herbàcia pròxima al 100% en mesos favorables.

 

Per davall del dosser que crea la pineda, hi ha gran quantitat de roures valencians (Quercus faginea) que prosperen des que el bosc no es destina a l'aprofitament intensiu de fusta.

 

Altres formacions d'interés, però menys comunes en aquest espai, són les que es creen al fons dels barrancs, on hi ha una major diversitat d'espècies esciòfiles, i les dominades per la carrasca (Quercus ilex), que apareix de forma adevesada a la part sud-est del paratge o formant xicotets bosquets a zones més desfavorables on els pendents són elevats i hi ha falta de sòl.

 

L'estructura de les formacions vegetals, al seu torn, influeix en la distribució de la fauna, sent aquesta relativament abundant a les pinedes de Pinus nigra.