Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Rabosa

 

Rossinyol

Quant a la fauna, es constata la presència de mamífers com la rabosa (Vulpes vulpes), el teixó, (Meles meles), la geneta (Genetta genetta), el porc senglar (Sus scrofa), el conill (Oryctolagus cunniculus) i, encara que menys freqüent, la llebre (Lepus granatensis).

 

D’un temps ençà s’ha constatat la presència a la zona de l’arruí (Ammotragus lervia), ungulat procedent del nord d’Àfrica i que va ser introduït a la península amb fins cinegètics.

 

Quant a l’herpetofauna, podem citar la presència del gripau comú (Bufo bufo), del gripau corredor (Bufo calamita), la sargantana cuallarga (Psammodromus algirus), la sargantana cendrosa (Psammodromus hispanicus), i el fardatxo (Lacerta lepida). Entre els ofidis, cal constatar la presència de la colobra bastarda (Malpolon monspessulanus), la colobra de ferradura (Coluber hippocrepis) i l’escurçó ibèric (Vipera latasti).

 


L’ornitofauna és la pròpia de les masses de pineda, amb espècies com el tudó (Columba palumbus), la tórtora comuna (Streptopelia turtur), el picot verd (Picus viridis), el papamosques gris (Muscicapa striata), la senyoreta (Aeghitalos caudatus), la marellenga petita (Parus ater), el capellanet (Parus cristatus), el formiguer (Jynx torquilla), el raspidell comú (Certhia brachydactyla), el rossinyol (Luscinia megarhynchos) o el pardal xarrec (Passer montanus).

 

L’esparver vulgar (Accipiter nisus), el gamarús (Strix aluco), el xot (Otus scops) i el duc (Bubo bubo) són espècies que poden també trobar-se a la zona i que en alguns casos poden establir-hi nidificació.

 

A les zones més obertes de la pineda poden trobar-se espècies com el xoriguer (Falco tinnuculus), la cogullada (Galerida cristata), el capsot botxí (Lanius excubitor), el capsot comú (Lanius senator), el còlit ros (Oenanthe hispanica), el bitxac comú (Saxicola torquata) i l’abellerol (Merops apiaster).