Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 

Vista general

El Paratge se situa en el terme municipal de Benimodo, pertanyent a la comarca de la Ribera Alta, en un enclavat segregat de la unitat principal del terme, en la partida coneguda com Ressalany. Este té una superfície de 2,26 hectàrees.

El seu alt valor natural deriva del seu caràcter de zona humida, que determina l'ecosistema present en la zona. A pesar del que reduïx del Paratge, este presenta un important valor ecològic i paisatgístic, a causa de la seua singularitat en un entorn agrícolament i fortament antropizado.

Els Ullals del Riu Verd es troben inclosos en el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana, dins de l'epígraf de brolladors i, al seu torn, formen part del Lloc d'Interés Comunitari del mateix nom, que comprén, a més de la zona concreta que ens ocupa, un tram del propi riu.

La descàrrega en el pla litoral de l'aqüífer de la serra de l'Au, que s'enquadra en el sistema aqüífer del Massís del Caroch, alimenta l'Ullal, que dóna origen al Riu Verd, els 11 km del qual. de traçat transcorren íntegrament per la comarca de la Ribera Alta, fins a la seua desembocadura en el Xúquer, a l'altura d'Alzira.