Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista general

 

El Paratge Natural Municipal l'Estany és una de les típiques marjals litorals de la costa mediterrània. L'aprofitament agrícola, junt amb el desenvolupament turístic i urbanístic que han patit durant els últims decennis les costes valencianes, han reduït l'extensió de les marjals litorals en una gran part de la seua superfície, fins a convertir-se en llocs testimonials d'allò que al seu dia va ser un dels grans patrimonis naturals dels valencians.

És precisament este caràcter testimonial el que fa que l'Estany amb una superfície de 2,7 hectàrees, siga un dels paratges més característics i volguts dels ciutadans de Nules. La importància que té per al nostre municipi queda manifestada en l'afecte que la gent del municipi li processa i en el seu ús recreatiu i educatiu.

Cal destacar la importància de les marjals litorals, ja que constituïxen un sistema aquàtic natural, localitzat en la franja limítrofa entre el continent i el mar, i en la qual participen elements biològics dels dos sistemes i també elements propis. Açò, conferix a estes zones una gran riquesa biològica determinada per una gran abundància i diversitat d'espècies.

L'Ajuntament de Nules conscient del seu valor sentimental, natural i ecològic, va decidir en el seu moment iniciar les gestións per a garantir la seua conservació.

L'Estany de Nules va ser declarat Paratge Natural Municipal per acord de 3 de desembre de 2004 del Consell de la Generalitat."