Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere Els grans protagonistes d'aquest projecte (Cap. 1): els maquinistes

Els grans protagonistes d'aquest projecte (Cap. 1): els maquinistes

Les obres de restauració de la mina fortuna estan en el seu màxim apogeu. Els maquinistes estan movent la terra per a remodelar el terreny aplicant la tècnica GEOFLUV, de restauració geomorfològica.

El personal de SIBELCO, empresa propietària i concessionària de l'activitat minera, que està a càrrec de l'execució d'aquests treballs, ha rebut formació específica per part de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), soci encarregat de la part de restauració geomorfològica de la mina i de la implementació de la tècnica GEOFLUV en aquest projecte.

Aquesta tècnica s'està aplicant en dues zones de la mina, una de major superfície, on el remodelat ja està quasi acabat i els maquinistes repassen la zona amb summa cura perquè el resultat siga òptim. En els pròxims dies es començarà a remodelar el terreny de la segona zona.

Coincidint amb aquest moment de l'obra, el passat 18 de gener, el projecte va rebre la visita dels estudiants del Màster en Restauració d'Ecosistemes, que estan cursant alumnes de les Universitats públiques madrilenyes d'Alcalá, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat Rei Juan Carlos i Universitat Complutense de Madrid.

Aquest màster és l'únic a nivell mundial, dedicat exclusivament a la restauració d'ecosistemes. Els estudiants, procedeixen de diferents comunitats autònomes d'Espanya i d'altres països com Colòmbia, Perú, Equador, Brasil, Guatemala o Israel.

L'objectiu d'aquesta visita, organitzada per la UCM, era que els estudiants pogueren veure en viu i en directe com s'executa la tècnica GeoFluv en el terreny, en un projecte real com és LIFE TECMINE i amb les màquines treballant a ple rendiment.

Durant la visita, representants del consorci van explicar el projecte als assistents i van respondre totes les preguntes dels estudiants, que van mostrar especial interès per les qüestions tècniques del projecte, tant de les espècies vegetals a plantar com de la tècnica GeoFluv, i per la coordinació del projecte.

A més, van tenir la sort d'escoltar el testimoniatge d'Antonio, maquinista amb més de 30 anys de professió, i que està duent a terme el remodelat del terreny en el projecte LIFE TECMINE, i que explica que "esta forma de trabajar el terreno, aunque es más compleja encauza el agua correctamente, lo que favorecerá la adaptación de la vegetación….es lo mejor que he hecho en toda mi vida" (accedeix al video complet ací).

Tenint en compte que aquests professionals que estan cursant el màster són els que possiblement replicaran aquesta tècnica en projectes de tot el món, la importància d'aquesta visita i del projecte LIFE TECMINE pren rellevància en aquesta nova era de la restauració sostenible i ecològica de zones mineres.

Visita dels estudiants del Màster de Restauració d'Ecosistemes a la mina Fortuna (Ademús) Projecte LIFE TECMINE

Visita de los estudiantes del Máster de Restauración de Ecosistemas a la mina Fortuna (Ademuz) Proyecto LIFE TECMINE

Visita de los estudiantes del Máster de Restauración de Ecosistemas a la mina Fortuna (Ademuz) Proyecto LIFE TECMINE

Visita de los estudiantes del Máster de Restauración de Ecosistemas a la mina Fortuna (Ademuz) Proyecto LIFE TECMINE

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.